Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Artist Talk med den kinesiske dramatiker, romanforfatter og instruktør, Kanghe Chen Huajun

February 20, 2014 - 19:30-21:00

Kanghe Chen Huajun er født i 1968 i Hangzhou. Han er romanforfatter, dramatiker og instruktør fra det uafhængige scenekunstfelt i Beijing, Kina.
Kanghe vil give et indblik i, hvad „uafhængig” i relation til scenekunst betyder i Kina: hvordan de uafhængige scenekunstgrupper opnår finansiering til deres forestillinger, hvilke muligheder de har for at få adgang til en teaterscene, og hvordan de uafhængige scenekunstnere omgår censuren.
Kanghe arbejder researchbaseret som dramatiker og romanforfatter. Han begyndte at lave sine egne teaterstykker i Beijing efter at have udgivet nogle noveller i 1995. Han seneste forestillinger var på Beijing Fringe Festival 2013,  ”The Chinese Ghost”, med tekst af den danske dramatiker Gritt Uldall-Jessen. Han har tidligere sat forestillinger op på Penghao Theatre, Beijing Eastern Pioneer Theatre og National Centre for the Performing Arts.
Han er oprindeligt uddannet i filosofi fra universitetet i Hangzhou og har i en årrække været performancekurator for China Performing Arts Agency.

Kanghe er i Danmark for at medvirke i den kommende dansk-kinesiske forestilling ”Boksen” , der omhandler arbejdsmigration i Kina og i Danmark. Kanghe og Anders Carlsson fra den svenske scenekunstgruppe Instituttet iscenesætter hver sin del af forestillingen som skal vises på Passagefestivalen i Helsingør i august ’14. Kanghe har i den forbindelse beskæftiget sig med den kinesiske Hukou (husholdningsregistrering), et system, som indebærer, at kinesiske borgeres sociale rettigheder og ydelser er bundet til deres fødested. Det efterlader de kinesiske migrantarbejdere i Kina som andenrangsborgere uden basale rettigheder i de storbyer, de arbejder i. Kanghe har dokumenteret migrantarbejderes levemåder og arbejdsforhold og vil fortælle om sin research fra byggepladser i Beijing.
Artist Talken vil være på engelsk. Den herboende dansk-kinesiske dramatiker Jun Jimbut Feng vil stå for eventuel nødvendig tolkning fra dansk til kinesisk og omvendt. Der er gratis entré.
Kanghe har et DIVA-residency, arrangeret af Nydanskeren Jimbuts Kulturforening og støttet af Statens Kunstfond. Artist talken er arrangeret i samarbejde med Forsøgsstationen og indgår som en del af Kanghes residencyophold.

Forsøgsstationen  torsdag d. 20. februar 2014 kl. 19.30 – 21.00.

Venue:
Forsøgsstationen
Sønder Boulevard 81
1720 København V

 

Artist Talk med den kinesiske dramatiker, romanforfatter og instruktør, Kanghe Chen Huajun

Details

Date:
February 20, 2014
Time:
19:30-21:00