Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Penger, makt, og overvåkning i Kina

August 30, 2012 - 14:15-16:00


Asianettverket inviterer til en gjesteforelesning med Børge Bakken, Hong Kong UniversityBørge Bakken, Hong Kong University

De som ble “rike først” på 1980-tallet er også de som skal lede tiltakene mot korrupsjon i dagens Kina. Den samme gruppen kontrollerer også dagens politikk med “sosial styring” eller shehui guanli. En viktig del av denne politikken handler om mer effektiv overvåkning. Det nye overvåkningssamfunnet i Kina stammer like mye fra Adam Smith som fra George Orwell-tradisjonen. Økonomiske og byråkratiske typer rasjonalitet driver fram denne industrien i dag i et rasende tempo, og profittratene i overvåkningsindustrien er eventyrlige. Kina er i ferd med å bli en ny type moderne overvåkningssamfunn.

Børge Bakken er professor i sosiologi og direktør for kriminologiprogrammet ved Hong Kong University. Han har publisert en rekke bøker og artikler om Kina, bl.a. The Exemplary Society (Oxford University Press, 2000), Crime, Policing and Punishment in China (Rowman & Littlefield, 2007), og kommer med ny bok på Polity Press, Crime and Control in China.

Venue: SUMs store seminarrom, Sognsveien 68, Oslo

Åpen for alle

Lettere servering

Kontakt: Harald Bøckman på: harald.bockman@sum.uio.no

More information

Penger, makt, og overvåkning i Kina

Details

Date:
August 30, 2012
Time:
14:15-16:00