Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Systemkritiske oversættelser af Jeju 4.3 Massakren i Korea

May 23, 2012 - 15:00-17:00

Foredragsarrangement
Onsdag d. 23. maj kl. 15-17 afholder Koreastudier/ToRS et spændende arrangement med titlen: ‘Systemkritiske oversættelser af Jeju 4.3 Massakren i Korea’ af billedkunstneren Jane Jin Kaisen.
 
Jeju 4.3 Massakren i 1948 er en af de blodigste hændelser i Koreas moderne historie. Folkemordet på op mod en femtedel af øen Jejus befolkning kan ses som en forløber til de ideologiske stridigheder der ledte til Koreakrigen, Den Kolde Krig i Asien, og USA’s militære engagement i Sydkorea.
 
Jane Jin Kaisen vil holde et oplæg om den fortiede Jeju 4.3 Massakre og hændelsens betydning for eftertiden gennem en præsentation af en række af hendes kunstværker der tager udgangspunkt i systemkritiske oversættelser af denne historiske begivenhed.
 
Jane Jin Kaisen er billedkunstner og arbejder projektbaseret, fortrinsvis indenfor medierne film, videoinstallation, performance, og tekst. Hun har en MA i kunstteori og formidling fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, en MFA i Interdisciplinære Studier fra UCLA, og deltog i The Whitney Museum Independent Study Program.
 
Praktisk info:
Onsdag den 23. maj 2012 kl. 15-17 .
ToRS, Snorresgade 17-19, lok. U6 (1. sal), 2300 Kbh S.
Foredraget er arrangeret af Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier og Koreastudier. Det er gratis og åbent for offentligheden.
Moderator: Jacob Ki Nielsen, PhD studerende, Koreastudier Tilmelding kan ske ved henvendelse til: jkn@hum.ku.dk.
 
For fuldt program samt kunstnerens CV, se vedhæftede (plakat)

Systemkritiske oversættelser af Jeju 4.3 Massakren i Korea

Details

Date:
May 23, 2012
Time:
15:00-17:00