Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Webinar om bondeopprøret og autoritarisme i India (På Norsk/in Norwegian)

March 24, 2021 - 18:00-19:30

LO i Trondheim, i samarbeid med Indian Resistance Network (IRN), arrangerer åpent webinar om opprøret mot den nyliberale jordbrukspolitikken i India. Vi har invitert indiske aktivister, journalister, representanter for fagbevegelsen, og eksperter fra Norge.

Siden November 2020 har bøndene i India protestert mot reform av jordbrukssektoren. Sommeren 2020 kom President Narenda Modi med 3 nye lovendringer som gikk gjennom i parlamentet uten nevneverdig diskusjon og uten å involvere bøndenes interesseorganisasjoner. Bøndene mener at lovene er første skritt i retning utfasing av myndighetenes subsidier til jordbruket, og en gradvis privatisering av sektoren. Dette har potensiale for å påvirke livene til to tredeler av den indiske befolkningen.
Bøndenes opprør, med støtte fra arbeiderbevegelsen har gjennomført en av verdenshistoriens største streikeaksjoner. Myndighetene responderte med undertrykkelse, veisperring, målrettet nedstenging av internett, og vilkårlige arrestasjoner av aktivister og journalister.

Language: The event will be in Norwegian

For mere information og registrering se her

Webinar om bondeopprøret og autoritarisme i India (På Norsk/in Norwegian)

Venue

Zoom

Organisers

LO Trondheim
Indian Resistance Network Norway